Az ifjú Fizikus verseny döntője

2023. május 18-án Tatán az Eötvös József Gimnáziumban rendeztük meg az utolsó, legizgalmasabb fordulót. Az ifjú fizikusok tanáraikkal érkeztek. Az ilyenkor szokásos regisztrációval egy sorszámot is kaptak.

Dr. Szeidemann Ákos (fizika-kémia szakos gimnáziumi tanár, az Eötvös Loránd Fizikai Társulat Komárom-Esztergom Vármegyei Csoportjának elnöke, Eötvös József Gimnázium Tata) köszöntötte a megjelenteket, és gratulált a diákoknak és tanáraiknak, mert ők érték el a legjobb eredményt a háromfordulós levelező versenyben. Slezsák Zsolt (fizika-természetismeret szaktanácsadó, Eötvös Loránd Fizikai Társulat Általános Iskolai Szakcsoport Elnöke, Feszty Árpád Általános Iskola Komárom) elmondta a feladatmegoldások tapasztalatait és ismertette a döntővel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat.

A regisztrációs sorszám színe alapján kezdtek a laborban vagy az elméleti teszttel és a fizikatörténeti feladatokkal a versenyzők. A 30 perces feladatmegoldás után mindenki a hátralevő versenyfeladatán dolgozott újabb 30 percen át. Miközben a versenyszervezők javították a megoldásokat, a diákok tanáraikkal a meglepetés programon vehettek részt. Most társasozhattak, és különböző ördöglakatok kinyitásával próbálkozhattak.
Minden döntőn résztvevő diák emléklapot és ajándékokat is kapott. Az első hat versenyző tárgyjutalomban részesült, valamint oklevelet vihetett haza.

Hetedikesek

1. Szécsényi Tíme (Ászári Jászai Mari Általános Iskola) tanára: Garas Mariann;

2. Buda Bálint (Bakonysárkányi Fekete István ÁltalánosIskola) tanára: Benisné Manner Melinda

3. Egri Noel (Bakonysárkányi Fekete István ÁltalánosIskola) tanára Benisné Manner Melinda)

Nyolcadikosok
1. Csonka Balázs (Ászári Jászai Mari Általános Iskola) tanára: Garas Mariann)

2. Dobai Emma (Tata, Kőkúti általános Iskola) tanára: Czink Erzsébet

3. Soltész Botond (Tatabánya, Óvárosi Általános Iskola) tanára Ferenczi Zsolt

A döntőt támogatták ebben a tanévben is:
A Kőkúti Képességfejlesztő Alapítvány, Kőkúti Általános Iskola; a Tatai Eötvös József Tehetséggondozó Alapítvány; az Ultrapolymers KFT. Tata; és a Vincze és Társa Kft. Császár

Köszönjük a tárgyi és a pénzbeni támogatásokat!

Képek a döntőről

A döntő eredményei és a feladatok

This entry was posted in Egyéb. Bookmark the permalink.

Comments are closed.